آزمون تعیین صلاحیت
مجموعه طرح‌ها و لوایح

طرح ساماندهی مأموریت دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی

طرح ساماندهی مأموریت دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی

شناسنامه قانون- طرح ساماندهی مأموریت دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی در جلسه علنی روز دوشنبه ۲۸ فروردین‌ماه ۱۴۰۱ به صورت عادی اعلام وصول شد.

طرح ساماندهی مأموریت دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی

‌ماده ۱- ادامه تحصیل کارکنان رسمی و غیر رسمی دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری در دوره های روزانه و شبانه دانشگاهها و موسسات اموزش عالی دولتی و غیر دولتی داخلی و خارجی ممنوع است و این قبیل کارکنان صرفا مجاز به ادامه تحصیل در دوره های مجازی و غیرحضوری دانشگاهها و موسسات اموزش عالی در ساعات غیراداری هستند.

تبصره ۱: ادامه تحصیل اعضای رسمی هیات علمی دانشگاهها و موسسات اموزش عالی و فرهنگیان رسمی در شرایط غیراداری در قالب ماموریت تحصیلی سالیانه در دوره های روزانه، شبانه، حضوری، علاوه بر دوره های غیرحضوری و مجازی بلامانع است.

تبصره ۲: در صورت اخذ مرخصی اداری سالیانه، ادامه تحصیل در دوره های روزانه برای پرسنل اداری دستگاههای اجرایی ماده ۵ قانون مدیرت خدمات کشوری بلامانع است.

ماده ۲- فعالیت دانشگاه پیام نور در دوره های روزانه، شبانه، حضوری و نیمه حضوری تعطیل و این دانشگاه صرفا مجاز به برگزاری دوره های مجازی و غیرحضوری به زبان فارسی و زبانهای زنده دنیا می باشد.

تبصره ۱- فعالیت دانشگاه پیام نور صرفا در مرکز کشور ادامه پیدا میکند.

تبصره ۲- کلیه ساختمانها و امکانات دانشگاه پیام نور به قیمت کارشناسی روز محاسبه و در مراکز استانها در اختیار دانشگاه فرهنگیان و در شهرستانهای غیر از مرکز استان در اختیار دانشگاه فنی و حرفه ای، یا دانشگاه آزاد اسلامی، و یا سایر واحدهای دانشگاهی وابسته به وزارت علوم قرار گرفته و قیمت ان در همان سال و یا سالهای بعدی پس از به روز شدن به این دانشگاه پرداخت خواهد شد.

تبصره ۳- نیروی انسانی رسمی و غیر رسمی دانشگاه پیام نور در شهرستانها اعم از هیات علمی رسمی و قراردادی و یا نیروی اداری که مازاد بر نیاز این دانشگاه در مرکز کشور است و یا تمایلی به انتقال به پایتخت ندارند باتوجه به تمایل خود افراد با ابلاغ وزارت علوم به یکی از دانشگاههای فنی و حرفه ای و یا دانشگاههای فرهنگیان و یا سایر دانشگاههای وابسته به وزارت علوم و یا وزارت آموزش و پرورش منتقل می شوند. دانشگاه مقصد بدون هیچ عذری مکلف به پذیرش این افراد است.

تبصره ۴- دانشگاه پیام نور با استفاده از هیات علمی کیفی باقیمانده و جذب هیات علمی جدید و یا اعضای هیات علمی سایر دانشگاهها، واحد خود در مرکز کشور را به اخرین دست اوردهای فناوری اطلاعات مجهز نموده و اقدام به برگزاری دوره های مجازی و غیرحضوری داخلی وخارجی به زبان فارسی و سایر زبانهای دارای متقاضی می نماید. هیچ دانشگاهی حق ندارد مانع همکاری اعضای هیات علمی خود در برگزاری دوره های داخلی و خارج از کشور دانشگاه پیام نور شود. واحدهای تدریس شده توسط اعضای هیات علمی سایر دانشگاهها در دانشگاه پیام نور به عنوان حق التدریس در سقف مجاز محسوب شده و هزینه ان با احتساب یک بالاسری ابلاغی وزارت علوم توسط دانشگاه پیام نور به هیات علمی و دانشگاه مربوطه پرداخت خواهد شد.

تبصره ۵- کلیه واحدهای دانشگاهی وابسته به وزارت علوم از جمله دانشگاه فنی و حرفه ای و دانشگاه فرهنگیان مستقر در شهرستانها و خارج از کشور و نیز سفارتخانه های ایران در خارج از کشور مکلفند با تعرفه توافق شده بین دانشگاه پیام نور و این دانشگاهها و سفارتخانه ها و یا تعرفه ابلاغی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در برگزاری آزمون میان ترم و پایان ترم دانشگاه پیام نور در شهرستانها وخارج از کشور، قرارداد منعقد نموده و با دانشگاه پیام نور همکاری نمایند.

ماده ۳- کلیه مراکز علمی و کاربردی دولتی در داخل و خارج از کشور، تعطیل و امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی این مراکز در شهرستانها بصورت بلاعوض به دانشگاههای فنی و حرفه ای و یا سایر دانشگاههای وابسته به وزارت علوم، در آن شهرستان واگذار میشود.

ماده ۴- دانشگاه ازاد اسلامی مکلف است برای اجتناب از هزینه های اضافی و کاهش هزینه واحدهای زیانده، رشته محلهای با داوطلب ناکافی را بصورت موقت تعطیل و هیات علمی این رشته محل ها در شهرستانهای زیانده را به واحدهای دیگر با اولویت واحدهای همجوار مامور و یا منتقل نمایند.

ماده ۵- پذیرش دانشجو در دوره های فراگیر و مجازی پیام نور در مقاطع مختلف صرفا بصورت غیرحضوری و مجازی مجاز بوده و شورای گسترش حق محدودیت پذیرش در این دوره ها را ندارد.

ماده ۶- از تاریخ تصویب این قانون، شورای گسترش حق صدور مجوز تاسیس دانشگاه پیام نور و علمی و کاربردی دولتی در هیچ شهرستانی را ندارد. ایجاد مراکز دانشگاه ازاد اسلامی در بخشها نیز ممنوع است. جابجایی مراکز دانشگاههای غیردولتی از یک شهرستان به شهرستان دیگر بلامانع است. تاسیس مراکز دانشگاهی فنی و حرفه ای و فرهنگیان در شهرستانهای واجد شرایط به روال گذشته منعی ندارد.

ماده ۷- در صورت نرسیدن دانشجو به حدنصاب در کلاسهای حضوری در هرکدام از دانشگاههای مجری دوره های حضوری، با تعریف مجازی درس، کسری دانشجو از سایر دانشگاهها جذب خواهد شد. این دانشگاهها موظند نسبت به اعلام لیست دانشگاههای قابل قبول خود برای میزبانی دروس و تبادل دانشجو در دروس مجازی را اعلام نمایند.

شناسنامه قانون در پیام‌رسان‌های داخلی

11 دیدگاه

  1. خدا لعنت کنه کسی که به این طرح رای بده همین الان کلی تبعیض بین کارمندان و هیئت علمی ها وجود داره و این هم یک تبعیض دیگه هیئت علمی دانشگاه‌ها دارند تا 55 م حقوق می‌گیرند کارمندان با این حجم از تورم 7م آخه این عدالته

  2. این طرح چنانچه به تصویب برسد به نفع دانشگاه آزاد و فرهنگیان و تخریب شدید همه تشکیلات و غنای علمی و تجربی اساتید و کارمندان دانشگاه پیام نور است . کاری که به نظر ناصواب به نظر می رسد و تا بیاید و اجرا شود پریشانی و دلسردی زیادی را باعث می شود

  3. خداوندا این کارشناسان خبره و باهوش و باتدبیر را که بدون خوردن صبحانه چنین قوانینی مینویسند برای ما حفظ…..
    آخه ای چیه…
    اسمش قراره قانون بشه!!!
    یه خورده تدبیر…‌
    هدف از این طرح چیه!!!
    خداییش نباید این لایحه باشه و در دولت بررسی کارشناسی بشه
    آخه چرا خودتون رو اینقدر مضحکه میکنید
    اینقدر ایراد داره که آدپ نمیدونه از کجاش بگه
    ان الله مع الصابرین??

  4. اعضا علمی دانشگاه پیام نور را سر و سامان بدهید کارت حضور و غیاب بزنند همه چیز‌درست می‌شه چه خبره این همه اعضا علمی بی خاصیت اینقدر زیادحقوق می گیرند نه در برگزاری امتحانات همکاری می کنند به دردهیچی خم نمی خورند جز ادعا ..کارمند بیچاره بایستی یکماه بیشتر در فصل امتحانات دانشگاه مثل یک برده کار کنند مراقبت پشت مراقبت … بابا پایان بدهید به این همه تبعیض….. خوب این اعضا متفکر دانشگاه پیام نور اگر مغزشان کارمی کندهمین اعضا علمی دانشگاه را از این بحران و ور طه هولناک در بیاورند هیچی هم به دانشجو که یاد نمی دهند البته چیزی بلدنیستند که یاد بدهند ازاین اعضا غیبی یک امتحان جامع بگیرید همان درسهایی که می دهند قول می دهم بالای ۹۰ درصد نمره قبولی نیاورند که یاد بدهند در هر رشته ای که دانشجو ندارد ۱۰ عضو علمی گرفته چرا باید اینطور باشد مگر اینکه یک رانتی پشت صحنه است بعد کارمند بیچاره یک ریال اضافه کار ندارد نماینده های استانی مجلس شورای اسلامی هم به شدت در انتخاب مدیران پیام نور مخصوصا ریاست های پیام نور استان به طور مستقیم دخالت می کنند واصلا این سنخیتی با شایسته سالاری ندارد

  5. این طرح مربوط به سال 1400 بوده است که 33 نفر از نمایندگان مجلس پیش نویس کرده اند. نکته مهم این هست که در همان زمان «اداره کل تدوین قوانین مجلس» که وظیفه اش بررسی مقدماتی طرحهای پیشنهادی است به این طرح «ایراد قانون اساسی» گرفته است. در ضمن در مورد دانشگاه پیام نور در طرح اصلی گفته شده که مراکز استانی پیام نور منحل نمیشوند و فقط مراکز در شهرستانها بسته میشوند. اما در طرح منتشر شده در 28 فروردین 1402 گفته شده که فقط یک پیام نور در مرکز تهران باقی میماند. از همین حالا مشخص است که این طرح سیاسی است و اگر به ضرر پرسنل دانشگاه پیام نور باشد شدیدا با آن مخالفت میکنند و روند از بین بردن این دانشگاه به این سادگی ها نخواهد بود.

  6. درود
    این طرح عملا به دنبال نابود کردن دانشگاه پیام نور است نه ساماندهی آن. دانشگاه پیام نور با توجه به میزان شهریه ای که از دانشجو دریافت می‌کند یکی از مناسبترین و شاید بهترین گزینه‌های ادامه تحصیل برای اقشار متوسط به پایین است ، با توجه به هزینه‌های ادامه تحصیل حتی در دانشگاههای دولتی روزانه ، حداقل ۵ میلیون در طول یک ترم ( هزینه‌های خوابگاه، خورد و خوراک، رفت و آمد، کتاب و … ) پرداخت حداکثر یک میلیون پانصد هزار تومان کمترین هزینه تحصیل است.
    مجلس به جای فشار بر دانشگاه پیام نور که یکی از سالمترین دانشگاهها از نظر فرهنگی و اجتماعی است، چاره‌ای برای دانشگاه آزاد، علمی و کاربردی، پردیس‌های دانشگاههای دولنی ، بیندیشد . چرا تمام توان خود را برای نابودی مظلوم‌ترین دانشگاه صرف می‌کند؟
    به جای نابود کردن می‌شود در مورد ساماندهی مجدد، حذف واحد‌های کوچک و کاهش تعداد مراکز و بسیاری از راه‌کارهای عملی به فکر حفظ و ارتقای آن بود.
    شاید یکی از دلایل می‌تواند عدم بهره‌گیری سیاسی نمایندگان از دانشگاه پیام‌نور باشد. زمانی نمایندگان برای شوهای تبلیغاتی در هر شهری به دنبال تاسیس دانشگاه بودند ولی الان چون کارکرد خود را از دست داده به فکر حذف آن هستند!!! زمانی در دولتهای گذشته هر وزیر پیشنهادی ، وقتی نمی‌توانست رای اعتماد از مجلس بگیرد می‌شد رییس دانشگاه پیام نور و بعد یک سال از طریق ارتباط با نمایندگان و دادن امتیاز می‌شد وزیر!! مثل دکتر حسینی وزیر فرهنگ احمدی‌نژاد، علی احمدی وزیر آموزش و پرورش و …

  7. دانشجویان فقیر که توان پرداخت شهریه دانشگاه آزاد را نداشتند در دانشگاه پیام نور درس می خواندند چرا باید جمعش کنید تا فقرا نتوانند درس بخوانند؟ به جاش دانشگاه آزاد را جمع کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شناسنامه قانون در تلگرام