اخبار اداری و استخدامی

برگزاری آزمون استخدامی ۱۴۰۱ در دستگاه‌های دولتی/ تبدیل وضعیت کارکنان شرکتی

برگزاری آزمون استخدامی ۱۴۰۱ در دستگاه‌های دولتی/ تبدیل وضعیت کارکنان شرکتی

شناسنامه قانون- رئیس سازمان امور اداری و استخدامی درباره برگزاری آزمون استخدامی در سال جاری گفت: سازمان اداری و استخدامی برای برگزاری آزمون ملاحظه سازمان سنجش را دارد و اگر این سازمان بتواند شرایط و امکانات برگزاری آزمون استخدامی را فراهم کند، ما آماده برگزاری آن هستیم.

به گزارش شناسنامه قانون به نقل از ایرنا، «میثم لطیفی» معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در حاشیه نشست پاسخگویی به تماس‌های مردمی در مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری به پرسش‌های خبرنگاران درباره شرایط تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی و شرکتی و برگزاری آزمون استخدامی پاسخ گفت.

نظر سازمان در مورد تبدیل وضعیت کارکنان شرکتی

رئیس‌ سازمان امور اداری و استخدامی درباره نظر این سازمان پیرامون طرح ساماندهی کارکنان دولت مجلس شورای اسلامی برای تبدیل وضعیت کارکنان دستگاه‌ها اظهار داشت: با اصل طرح مجلس در این زمینه موافق هستیم اما در جزئیات بحث‌های جدی وجود دارد.

لطیفی درباره تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی گفت: بحث‌ها و رایزنی‌های مفصلی با مجلس و نمایندگان در این زمینه انجام شده است اما ابتدا باید آمار دقیق کسانی را که به‌صورت شرکتی یا قراردادهای دیگر در دستگاه‌های اجرایی مشغول خدمت هستند، مشخص شود که هنوز این آمار مشخص نشده است.

وی ادامه داد: در مرحله بعد باید نیاز واقعی دستگاه‌ها و سازمان‌ها مشخص شود، گاهی شرکت‌ها حجم خاصی از خدمات را ارائه می‌کنند که این حجم می‌تواند با ۵ یا ۱۰ یا ۲۰ نفر ارائه شود؛ پس باید کارسنجی، زمان‌سنجی و روش‌سنجی صورت گرفته و بر این اساس نیاز واقعی دستگاه تعیین شود.

معاون رئیس‌جمهور مرحله بعد در مسیر تبدیل وضعیت را برگزاری آزمون دانست و توضیح داد: باید آزمون برگزار شود تا از این طریق بهترین‌ها در دستگاه‌های اجرایی جذب شوند.

لطیفی توضیح داد: این آزمون‌ها یا علمی یا مهارتی هستند تا صلاحیت حرفه‌ای فرد مشخص شده و جذب بر این اساس صورت گیرد.

وی تصریح کرد: تا این مقدمات حاصل نشود جذب به‌صورت عمومی و کلی، نه‌تنها به ارتقای بهره‌وری در دستگاه‌های اجرایی کمک نمی‌کند بلکه موجب هرج و مرج و بی‌نظمی در این دستگاه‌ها هم می‌شود.

وی افزود: چندین ویرایش از این طرح تاکنون تدوین شده و یکی از دغدغه‌ها بحث بار مالی طرح است اما مسأله مهم‌تر در تبدیل وضعیت، موضوع بهره‌وری است.

لطیفی متذکر شد: اگر با هزینه‌ای که پرداخت می‌شود بهره‌وری دستگاه‌ها افزایش یابد، مصداق سرمایه‌گذاری است و سازمان امور اداری و استخدامی از آن استقبال می‌کند.

وی بر همین اساس خاطرنشان کرد: استخدام صرف افراد بدون افزایش بهره‌وری و رضایت مردم هدف نیست و جایی استخدام معنا می‌یابد که عدالت را ایجاد کرده، بهره‌وری را افزایش داده و رضایت مردم را در پی داشته باشد.

لطیفی تأکید کرد: در صورت تحقق این سه هدف، استخدام مفید خواهد بود اما اگر فقط تعدادی کارمند به دستگاه‌ها اضافه شوند، هزینه دولت افزایش می‌یابد و اگر کار مردم هم به سامان نرسد و فرصت برابر هم ایجاد نشود، مصداق بی‌تدبیری است که باید از آن احتراز کنیم.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور درباره دستگاه‌هایی که بیشترین نیاز به جذب را دارند، گفت: بیشترین جذب در حال حاضر باید در آموزش و پرورش صورت گیرد و مسیر جذب در این وزارتخانه حتماً باید از دانشگاه فرهنگیان باشد؛ به این دلیل که در این دانشگاه هم آموزش لازم و هم ارزیابی مورد نظر درباره معلمان اعمال می‌شود.

لطیفی درباره امکان انتقال نیرو از دیگر دستگاه‌ها به آموزش و پرورش هم توضیح داد: اگر این نیرویی شرایط لازم را داشته باشد؛ یعنی استعداد، توان و علاقه کار در آموزش و پرورش را داشته باشد، ما از انتقال وی با این ویژگی‌ها حمایت می‌کنیم.

وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری نیروهای داوطلب و دارای توانایی لازم، به‌منظور انتقال به آموزش و پرورش ارزیابی شده و متناسب با نیاز این وزارتخانه در مشاغل آموزشی، پشتیبانی و خدماتی منتقل می‌شوند و این انتقال هم به‌صورت آنلاین و در سامانه پاکنا صورت می‌گیرد.

امکان برگزاری آزمون استخدامی ۱۴۰۱ در دستگاه‌های دولتی

رئیس سازمان اداری و استخدامی درباره برگزاری آزمون استخدامی ۱۴۰۱ در دستگاه‌های دولتی هم گفت: سازمان اداری و استخدامی برای برگزاری آزمون ملاحظه سنجش را دارد و اگر سازمان سنجش بتواند شرایط و امکانات برگزاری آزمون استخدامی را فراهم کند، ما آماده برگزاری آن هستیم.

ضرورت آگاه‌سازی مردم از حقوق و تکالیف

لطیفی همچنین درباره ضرورت آگاه‌سازی مردم از حقوق و تکالیف خود اظهار داشت: باید زنجیره‌ای در این زمینه به وجود آید، جنس سؤالاتی که در مجموعه سامد ثبت می‌شود، نشان می‌دهد که چه سؤالاتی در ذهن مردم وجود دارد که در مرحله نخست این سؤالات باید دسته‌بندی و طبقه‌بندی شوند.

وی افزود: در مرحله بعد نیاز است که جواب عالمانه، حقوقی، دقیق و اقناع‌کننده برای مردم تهیه شود که در این زنجیره، سازمان اداری و استخدامی و مجموعه حقوقی ریاست جمهوری می‌توانند همکاری کنند؛ در مرحله بعد هم این پاسخ‌ها باید به زبان هنرمندانه‌ای از طریق رسانه‌ها به مردم منتقل شود.

معاون رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه این دانستن و آگاهی جز حقوق شهروندان است، گفت: در قانون مدیریت خدمات کشوری هم فصلی در این حوزه وجود دارد و این مهم تبیین شده است که مردم باید از حقوق و تکالیفی که دارند مطلع باشند.

لطیفی تصریح کرد: با توجه به همت و پیگیری مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری، با تکمیل این زنجیره و نیازسنجی اجتماعی از طریق همین مرکز و سیستم سامد در سراسر کشور، تهیه پاسخ دقیق و عالمانه توسط مجموعه حقوقی دولت و ما و در نهایت انتقال هنرمندانه آن از طریق رسانه، می‌توانیم در زمینه آگاهی مردم گام‌های راهگشایی برداریم.

وی خاطرنشان‌ کرد: گاهی اوقات گلایه مردم که بسیاری از مواقع هم به حق است، به دلیل بی‌اطلاعی از حقوق و تکالیف قانونی آنهاست که آموزش و پرورش هم می‌تواند با دوره‌های آموزشی این نیاز به آگاهی را در برنامه‌های درسی خود لحاظ کرده و مرتفع سازد.

شناسنامه قانون در پیام‌رسان‌های داخلی

?روبیکا
https://rubika.ir/shenasname
?ایتا
eitaa.com/Shenasname
?بله
https://ble.ir/Shenasname
?سروش
splus.ir/Shenasname

70 دیدگاه

  1. به نام خداوند رنگين كمان خداوند بخشنده مهربان
    من حدودا ١٤ساله نيروى شركتى هستم فقط يه برحه زمانى به مدت بيست ماه نيروى قرادادى شدم كه فقط اون زمان فهميدم كه ارزشى واسه ما قايل هستن اقاى روحانى اومد فاتحه كرد به همه چيز حقوقى كه اداره به پيمانكار ميده سيزده مليون دويست به ازاى هرنفره ولى دريافتى ما ٧ تا ٨ مليون هست اين يعنى دزدى محض نون رو دور سر چرخوندن پشت سر نون نصف شدن با كلى منت جالبتر اينكه شركت تا چكش رو از اداره نگيره حقوق نميده خوب اين فايدش چيه مگه نيومده كه بارى از رو دوش اداره برداره اينكه خودش باره مسله دوم هم اينكه چرا كسى كه ٦ ماه نشده اومده با هزار پارتى به اسم فرزند ايثارگر نيروى رسمى ميشه ما با مدرك بالا و سابقه بالا بايد شركتى باشيم سختى هارو ما كشيديم موقع ابادى و استفاده كسى ديگه ميره پشت ميز با خقوق ثابت ١٥ به بالا اين ظلمه اولويت با نيروى قديمى بايد باشه نه كسى كه ما داشتيم تو سرما تو اداره يخ ميزديم اون زير پتوش گرمش بود عشق ميكرد الانم بدون هيچى رسمى ميشه

  2. سلام جناب رئیس سازمان استخدامی بنده با داشتن لیسانس مدیریت فرهنگی و کاردانی ریاضی کاربردی حدود ۱۶ سال در آتش نشانی مشغول کارم من بجای آزمون و آتش بازی مستقیم در عملیات کار کردم و با واقعیت آبدیده شدم کسی که الان با انجام دادن همون آزمون شما و دورهای ورزشی به محل کار ما اومده تا الان کلی شکایت پیش شهردار داشته شما انتظار داریدما بعداز ۱۶ سال تازه بریم امتحان بدیم بنده تو اولین آزمون استخدامی ادواری شرکت کردم قبولم شدم ولی ی آزمون بی فایده بود بنده چهار سال دیگه میخوام بازنشسته بشم ولی هنوز قرار دادیم این ظلم نیست شما میدونید دوره ما آزمون نبود الان اینطور شده پس باید قدر دان این نمه زحمت و تلاش ما در ۱۶ سال کاری باشید و با استخدام ما حداق کاری هست که میتونید بکنید

  3. من نمیدونم این چه قانونیه که چند نفر نیروی شرکتی باشند ولی موقع تبدیل وضعیت یکسری قراردادکارمعین شدند ویکسری قرارداد مشاغل کارگری .من ۱۵ ساله به عنوان مراقب در سازمان زندانها مشغول کار هستم ولی در سال ۹۹ تا برج ۱۱ نیروی شرکتی بودم و برج ۱۲ قرارداد مشاغل کارگری شدم اولاً عیدی و مزایای اون سال بهم تعلق نگرفت و پس از پیگیریهای زیاد به هیچ نتیجه ای نرسیدم بعد از این همه سال الان که فرصت تبدیل وضعیت است با مخالفتهای زیاد شخص شما روبرو هستیم شما چطور انتظار دارید من و امثال من بعد از این همه سال دوباره با آزمون وارد دستگاه بشیم .این را بدانید که با این خبر انگیزه کاری از همه ما گرفته شد

    1. سلام بنده تو شرکتی کار میکنم که تو ایران که هیچ تو خاور میانه داره حرف اول میزنه چندین ساله که دارن میخوان پیمانکار رو حذف کنن ولی نمیکنن چون برای نفع و منافع خودشونم که شده چنین کاری انجام نمیدن چرا باید هزینه به یه نفر داده بشه واسمش میشه پیمانکار بخور بخور الکی و پشوانه نداره کارگر تا دزدی تواین مملکت هست همینه باید دست های دراز کوتاه بشه که نمیشه همین اش و همین کاسه بوده وهست متاسفانه

  4. سلام بنده ۲۲ سال سابقه کاردارم اگرازمون برگزاربشه امثال بنده قبول نمیشن اون نیروی جوان کم تجربه وکم سن سال کارنابلد قبول میشه
    چون بنده ۲۲ سال است از درس فاصله گرفتم

  5. مسئول گرامی الان ما سالها داریم به عنوان کارگر پیمانی در شهرداری کار میکنیم از نظر شما مشکلی نداشتیم. حالا قراره از برده چوسان به برده امپراطور تغییر وضعیت بدیم بد شدیم؟ آزمون بدیم اون بچه ایثارگر بدون آزمون….این یعنی دارید ما را به دو دسته خودی و غیر خودی تقسیم میکنید . خدا حفظتون کنه إن شاالله

  6. چطور برای تبدیل وضعیت فرزندان ایثارگران با مدرک دیپلم و یکسال سابقه و معدل ده از این سخنان ایراد نشد ولی برای ما که بالای 15 سال سابقه داریم و مدرک لیسانس و معدل عالی سخنرانی میشه تخصص نیست؟

  7. با سلام
    چرا هیچ وقت از وضعیت راننده‌ها ی خودرو استیجاری
    صحبت نمیشود
    حدود 10سال است که در اداره تعزیرات حکومتی با مدرک لیسانس حقوق در یکی از شهرستانهای استان خراسان رضوی با عنوان راننده خودرو استیجاری مشغول به خدمت می‌باشم ولی متاسفانه با پیگیری‌های مکرر نه بیمه ای داریم وبا حقوق زیر 4ت .
    واقعا انصافه
    تمام هزینه های خودرو با خودمونه
    لطفاً پیگیری بفرمائید

  8. سلام ودرود
    نواقص قانون خدمات کشوری را حل کنید .این قانون در بعضی از گروهای شغلی نواقص دارد و حق و حقوق کارمند تضییع شده .مجری قانون و قانونگزارملزم به رفع آن نیستند چرا که بار مالی بهمراه داردعدالت ماهیت معنوی زیبایی دارد .وقتی من کارمند قانع نشدم چطور می‌شود مردم را آگاه و قانع کنیم .

  9. درسته که تبدیل وضعیت از قرارادادی و یا شرکتی از طریق آزمون باشه ولی اگه قراره این امر اتفاق بیفته باید برای همه باشه .نه اینکه بچه های ایثارگر بدون آزمون رسمی بشن ولی بقیه باید آزمون بدن. قشنگ نقض مشخصه

    1. کاملا درسته چرا برا اونا نه شرایط سنی هست نه ازمون ماکه ده ساله داریم خدمت میکنیم نه حقوق درستی نه بیمه ای این ایثار نیست پس چیه

    2. ناعدالتیه. چطور همه فرزندان ایثارگر که بعضا تنها چند سال شرکتی هم بودند مستقیم رسمی قطعی شدن اونوقت ما قراردادیهای بالای ۱۰ سال باید آزمون بدیم؟!!
      خیلی از همین نیروها حتی با مدرک بالا از عهده یه مکاتبه ساده هم برنمیان. بخدا ظلمه

    3. ده سال مفت کار کردیم الانم دوباره باید آزمون بدیم تا صلاحیت ما تایید بشه اون زمان که از ما بیگاری می کشیدید دنبال تایید صلاحیت نبودید ؟چطور ایثارگر با دو سال سابقه نیازی به هیچ شرایطی نداشت این هست عدالت علی ؟قطعا در پیشگاه خدا روسفید هستید

  10. برادر عزیزم آقای لطیفی شما نیروهای قراردادی رو استخدام کن خود به خود بهره وری به ۱۰۰ خواهد رسید چرا که بیشتر فشارها روی این نیروهای قراردادی هستش استخدامی نصف این نیروها هم کار نمیکند ای مورد در ادارات دولتی کاملا قابل لمس میباشد ، شما با دادن امنیت شغلی به نیروهای قراردادی بدون شک قدمی بزرگ در راستای عدالت و تقسیم کار بین کارمندان و حق حقوق انان انجام خواهید داد
    حالا مشکل کجاست ؟ اقای لطیفی ؟ مشکل در خود دولت است ، نداشتن بودجه کافی و ترس از این که دگر نیرویی نباشد که مدیران هر جور بخواهند با آن برخورد کنند، مثال اگر کسی مدرک مرتبط داشته و باید در این واحد کار کند و نیروی استخدامی باشد اما نخواهد و بیرون هم یک گردن کلفتی از ایشان حمایت کند مدیر از یک نیروی قراردادی با مدرک غیر مرتبط استفاده میکند و هیچ کسی هم به مدیر نمی تواند بگوید چرا ، و موارد مشابه زیاد دیگر

    1. اول اگه بی طرفی پخش کن
      دوم این قانون قانون کردن سازمان بی لیاقت فقط واسه مردم عادیه!!!! اونکه دو روزم از استخدام نگذشته بودکه واسه دو روز جبهه رفتن راست و دروغ رسمی کردین واسه ۳۰ سال خدمت باید از ۱۰۰ تا فیلتر رد بشه این عدالت که میگید فکر کنم جک ساله

    2. سلام وقتی دستگاه دولتی نیروهای قراردادی دارن مشخص هستش که به این نیروها نیاز دارن وهردستگاه اجرایی ودولتی همه میتوانند دو ماهه لیست رو مشخص کنن ،تا بحال سه چهار مرتبه هستش که از سازمانی که مشغول هستم آمار میگیرن ولی همش بی فایده ،اگه عزم راسخ به این موضوع ببنید به راحتی انجام میشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شناسنامه قانون در تلگرام